Bramboračka Pětipeské babičky
3. 8. 2010
Množství-asi 2l polévky
Suroviny:4 středně velké brambory,1 menší kedlubna,1 mrkev,1/2 pórku,3 lžíce čerstvého hrášku,1 list kapusty,5 klouzků nebo jiných lesních hub,kousek květáku,2kávové lžičky mletého kmínu,snítku libečku,3 stroužky česneku-prolisovat nebo utřít,trochu čerstvé majoránky,sůl,pepř a potom to nejdůležitější-babička dala do polévky vyvařit kůži z domácí uzené slaniny.nakonec sekanou pažitku.
Postup.Omytou zeleninu nakrájíme na kostky a spolu s kořením a kůží přelijeme 2 1/2l vody.Vše přivedeme k varu.Vaříme dokud není zelenina měkká.Polévka díky uzené kůži,libečku a houbám získá krásnou chuť i vůni.Já polévku dál nezahušťuji,ale babička ji zahušťovala jíškou z másla a hladké mouky-jíška se musí provařit.(1 a ½ polévkové lžíce másla a 1 polévková lžíce hladké mouky).Nakonec nasypeme nasekanou pažitku
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář