Pampeliškové víno
24. 1. 2010
1litr pampeliškových květů,1 ½ kg cukru,2 citrony,2pomeranče,4dkg droždí
Postup:Pampeliškové květy spaříme ve 2 1/2l vroucí vody a necháme vylouhovat 24 hod.Potom přecedíme a výluh nalijeme do 5l demižonu nebo láhve.Svaříme 2 l vody a 1 ½ kg cukru-vychladíme a nalijeme na pampeliškový výluh.Potom 2 citrony a 2 pomeranče oloupeme a nakrájíme přidáme do výluhu a vložíme droždí.Láhev nebo demižon přetáhneme celofánem a jehlou uděláme do celofánu vpichy.Na okně necháme asi 6 týdnů-až pomeranče a citrony klesnou ke dnu.Poté hadičkou stáčíme do láhví.Necháme v chladu odležet minimálně 3 měsíce.Ale nejlepší je 2 roky.Po této době je víno jemně perlivé.
Recept mám od známé.Děláme každý rok .
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář