Pečená krůta s nádivkou
26. 12. 2009
Suroviny:Krůta, 4 žemle,2dl mléka,15dkg slaniny (rozdělíme na 2 díly) lžičky sušené petrželové natě (lze dát čerstvou ev.nahradit libečkem, pažitkou),2-3lžíce sekaných mandlí,1/2 jablka nakrájeného na kostičky,2 vejce,sůl ,pepř,Droby-srdce,žaludek a játra umeleme, malý kousek červené papriky-nemusí být. 1malá cibule.
Na potření krůty:2 lžíce oleje, mletý kmín, sůl a slad.paprika.
Postup: žemle pokrájené na malé kostičky vložíme do mísy a přelijeme mlékem. Když nám tekutina nasákne přidáme namleté droby,nasekané mandle,najemno nakrájenou slaninu a jablko,přidáme petržel,sůl,pepř,vejce a důkladně směs promícháme.
Krůtu před naplněním nasolíme a dutinu břišní naplníme nádivkou. Zašijeme nití nebo spíchneme jehlou na maso.
Do pekáče dáme druhý díl pokrájené slaniny, pokrájenou cibulku a vložíme naplněnou krůtu. Krůtu potřeme směsí oleje a koření. Přiklopíme poklicí a dáme péci. A 200-250°c.Délka pečení se odvíjí od velikosti krůty-každá kuchařka pozná!Poté odklopíme poklici a dál pečeme 20 minut,aby krůta získala pěknou barvu.
Příloha1)bramborový knedlík, zelí
2)vařené brambory a zel.salát
Recept mám od pani Oškrobané z Poláků.
Komentáře
Přehled komentářů
Božská mana, jak by napsala kamarádka Jana R. z Topreceptů :-)
Mňam
(Thomassinno, 27. 12. 2009 12:10)