Želvičky z mletého masa
31. 5. 2010
Suroviny:
Půl kila mletémo masa mix, 200g dlouhých pásků anglické slaniny, česnek, majoránka, 1 vajíčko, sůl, pepř libovolné oblíbené koření do sekané, může být i půl cibule, strouhanka na zahuštění, několik nožek dietních párků, podle množství vyrobených želviček.
Postup:
Sekanou si připravíme, jak jsme zvyklí. Vytvoříme si tělíčka želviček, velikost asi jako dlaň, ale můžou být i menší. Dlouhé pásky anglické slaniny si podle potřeby podélně rozkrojíme a splétáme, jako košík na prkénku-(zručnější můžou přímo na tělíčku) Pomocí obracečky spletenou anglickou slaninu přeneseme na tělíčko a konce zasuneme dospodu. Rukama přitlačíme, uhladíme. Dietní párky si odkrojíme asi 3 cm tak, aby hlava a nožky měly na koncích kulatou část párku. Konce u tlapek nakrojíme, aby vypadaly, jako nožky, hlavu necháme vcelku a ocásek taky. Tak upravené želvičky můžeme grilovat na ohni, nebo upéct dorůžova v troubě, podlité malým množstvím vody.
želvičky
(Jana Remková, 1. 6. 2010 22:25)